At håndtere sit ansvarsområde som CIO/IT chef er ikke altid nemt. Dels er der mange forskellige artet opgaver og dels er der en opfattelse af at CIO/IT chefen også skal være projektleder på alle digitaliserings projekter.

Typisk konflikter drifts og projektopgaver, da der er tale om 2 forskellige arbejdsmetoder, samt rolleprofiler til samme person. Uanset hvor dygtig, erfaren eller kompetent lederen er.

I mange IT afdelinger har IT chefen som hovedansvar at håndtere afdelingens medarbejdere (HR), administrative opgaver og vedligeholdelse af backend IT (servere, brugerudstyr og netværk).

I denne sammenhæng er det vigtigt at få styr på dagligdagen og få prioriteret de opgaver som kun IT afdelingen kan håndtere.

Sparring for IT chefer
Den teknologiske udvikling stormer fremad og kravene til IT afdelingen stiger i samme tempo. Samtidig øges kravene til at udnytte IT strategisk. Men hvordan får man dagligdagen til at hænge sammen med stramme budgetter og en i forvejen fyldt hverdag?

Det kan ARCHIMEDES måske hjælpe dig med at finde svar på. Jeg har mange års erfaring som CIO, bla. for Dansk Metal. Jeg forstår bedre end de fleste hvad det vil sige at være i spidsen for en IT afdeling og har tilmed et bud på hvordan hverdagen kan organiseres bedre.

“Desværre har mange topchefer for lidt viden og indsigt omkring IT. Dette er årsagen til at næsten alle IT projekter havner i IT afdelingen”.
Ja, det kan måske lyde mærkeligt – “or selvfølgelig gør de det”. Sagen er, at der er stor forskel fra at køre den daglige IT drift til at drive forretningens digitaliserings projekter. Det er to forskellige måder at arbejde på – to forskellige paradigmer om man vil. Alene at stå i en situation hvor man skal prioritere mellem et driftsnedbrud og en fremdrift i et forretnings kritisk ERP-projekt burde vel egentlig være bevis nok for hvor svær en post det er at være CIO. Oven i hatten kommer så presset fra organisationen – brugerne, cheferne og ens chef.

ARCHIMEDES har mange års erfaring indenfor feltet og arbejder i dag som rådgivningskonsulent og facilitator. En af kerneområderne er at sikre en struktureret hverdag for it-chefen. Vi forstår bedre end de fleste hvad det vil sige at være i spidsen for en it-afdeling og har også et bud på hvordan du kan organisere hverdagen. Kontakt Uffe Krogh eller Henrik Oppenhejm direkte for en uforpligtende snak.

Få mere performance ud af IT afdelingen og optimeret alle processerne.

Henrik Oppenhejm, via hop@archimedes.dk eller 2032 0713